Blog
×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Pad bevindt zich niet in open_basedir pad

 

Gezichtsbehandelingen op basis van jou type dosha met rhassoul klei,

De gezichtsbehandelingen die wij aanbieden zijn ook geschikt voor de meest gevoelige huid. We houden niet van grote apparaten op jou huid en werken het liefst met onze handen. In alle rust heerlijk ontspannen bij ons.

We kijken welke producten dus fijn voor jou zijn. Welke passend zijn bij jou huid, bij jou lifestyle, maar ook bij jou dosha, kijkend naar de gezondsheidsleer van de ayurveda.

We hebben alle drie dosha's is ons systeem en als je dosha's in balans zijn betekend het dat alle lichaamsfuncties ongehinderd kunnen verlopen en dat je vrijwel ook geen huidproblemen meer ervaart, 

Soms kan je veel rood in jou huid ervaren; dan is er waarschijnlijk teveel vuur in jou systeem, enkele aanpassingen in je voeding en verkoelende producten kunnen je helpen. 

We starten dus altijd met een gesprek, onder het genot van een heerlijk kopje verse kruidenthee, waarbij we een huidanalyse maken,

We beginnen de behandeling met een ontspannende gezichtsmassage, zodat je even helemaal tot je zelf kunt komen en even kunt landen in je lijf.

De zachte producten geven je even helemaal je eigen moment, laat je heerlijk verwennen door producten van moeder natuur. Onze gezichtsbehandeling bestaat uit;

* Huidanalyse

* Gezichtsmassage

* Reinigen en peeling van de huid; milde reiniging met adzuki boontjes,

* Evt. onzuiverheden verwijderen

* Reinigingsmasker met groene klei, voor een detox en goede doorbloeding

* Voedend masker, hydraterend masker met o.a abrikozenpitolie,

onze maskers zijn op basis van rhassoul - klei;

rhassoul- klei reinigt, zuivert, verbeterd de elasticiteit van je huid en de huidtextuur, hydrateert tot in de diepte. Rhassoul komt uit het Atlasgebergte in Marokko en wordt al heel lang ingezet voor huidverbetering, een  eeuwenoud schoonheidsproduct. Het bevat veel magnesium maar ook kalium en calcium. 

* Gezichtsmassage met luchtige mousse op basis van squalaan, onze squalaan komt van olijven en is dus volledig vegan. Squalaan is een natuurlijk huididentiek ingredient, het beschermd je huid, houd het vochtgehalte op pijl. Zorgt voor een soepele, elastische huid en beschermd tegen vuil van buitenaf. Het herstelt je celfuncties.

* Verzorgende gezichtscrème ook op basis van jou dosha

advies voor je thuisbehandeling 

 

 

 

26 jan 2024

Inmiddels zitten we weer in het nieuwe jaar, nieuwe energie en verwelkomen we ook weer nieuwe mensen op de salon. Samen met jullie nemen we een kijkje in de producten die jullie nu gebruikten voor het wassen van je huid en haar. Dit is iets waar ik het vandaag met jullie over wil hebben..

Als je van haren wassen houdt, dan altijd met natuurlijke producten die je lijf herkent..

En hier gaat het in veel gevallen mis.. Er is zoveel op de markt en wat gebruik je dan? Vertrouw je het product als er op staat: natuurlijk, vegan, care for you.. 

Elke keer verrast het me weer dat er in een product die zo natuurlijk lijkt toch veel stofjes in zitten die niet zo fijn zijn voor je lijf.. 

We zagen zelfs nog producten die paraffinium liquidum bevatten, dit is een aard-olie product.. die wordt gevormd bij de winning van aardolie;

hetzelfde als niet natuurlijk kaarsvet.. het sluit je huid volledig af, kan niet meer ademen, dit wil je toch niet op je huid? Bovendien een enorme milieubelasting..

Kies je voor Vegan; check dan ook of de rest wel natuurlijk is.. Juist vaak bij een vegan-product wordt een synthetisch alternatief bedacht voor bepaalde ingredienten, wat overigens helemaal niet nodig is.. 

En waar we natuurlijk al vaker over hebben geschreven;  siliconen..

en we willen er geen lang ingewikkeld verhaal van maken maar vermijd ze echt.. Waarom zitten ze in veel shampoo's, conditioners? De reden is dat als je het product gebruikt met de siliconen, je haren steviger aanvoelen, je haren meer gaan glanzen en het voelt lekker zacht en soepel aan.. Dat is wat je "denkt"te voelen, te zien.. Het is namelijk optisch..

Het ware verhaal is dat je pas de echte kwaliteit van je haar ziet als je deze producten niet meer gebruikt en er geen plastic-deeltjes meer tussen je haarschubjes zitten.. Wat je voelt is dus een plastic laagje wat als een onnatuurlijk filter om je haar heen ligt.. Het kan je haar gaan verzwaren, het plastic laagje is er vaak niet met 1 wasbeurt uit te krijgen.. en je krijgt een onnatuurlijk laagje op laagje.. je haar kan uiteindelijk af kan breken.. Siliconen hechten zich aan de kwetsbare stukken van je haar, zodat je haar voller lijkt, maar maakt het dus alleen maar kwetsbaarder.. Naast dat dit dus niet fijn is voor je, brengt het ook zoveel schade is ons milieu.

We onderscheiden 2 soorten siliconen: De in-wateroplosbare siliconen en deze zijn iets minder schadelijk, toch zou ik ze echt vermijden omdat ze ook je hormoonhuishouding kunnen be-invloeden.. en ja willen we ze daarnaast in ons water..? En de Niet in wateroplosbare siliconen deze direct vermijden. We helpen je graag want het is een zoektocht.. 

Veel voorkomend: Dimethicone en de PEG-verbindingen, alles dus wat op dimethicone eindigt PEG vaak met een getal erachter.. Amodimethicone, Dimethiconol, ( cetearyl )Methicone, cyclomethicone, Disiloxane, en nog een hele lijst.. 

Dan over sulfaten.. Heb je nou wel of niet sulfaten nodig om je haren te wassen?

Zelf heb ik het liever over je hoofdhuid wassen, je hoofhuid inmasseren en dan met je spoelwater je haar wassen.. zo voorkom je dat je teveel gebruikt en dat je haren gaan klitten.. en als je bij ons kiest voor een plantenkleuring blijft je kleur ook echt heel lang mooi. En je haren zijn je dankbaar..

In principe heb je geen sulfaten nodig om je huid, haren te wassen.. Sulfaten zijn sterk reinigende stoffen in je shampoo.. Het 'lekkere' schuimen.. Maar voor de overstap van sterke producten naar een natuurlijke, biologische variant zijn de natuurlijke sulfaten een optie: bevat je product iets van "cocosulfate dan is dat dus prima.. want dat zijn de stofjes van de kokos.. Check dus goed dat als je product sulfaten bevat of deze afkomstig zijn van een natuurproduct of dat het "namaak" is..  

Wassen zonder sulfaten is uiteindelijk zoveel fijner voor je huid en haar. Je huid behoudt dan ook haar natuurlijk beschermd laagje die we nodig zijn voor onze afweer.. Er zijn ook fijne shampoo', shampoobars op basis van zeepnoten om te reinigen, of probeer eens lava-aarde, ghassoul-klei of kies voor kruiden om je haren mee te wassen.. En je kan natuurlijk uiteindelijk ook kiezen om helemaal niet meer te wassen.. Hoe vaker je wast, hoe sneller je talgkliertjes nieuwe talg gaan produceren om een nieuw beschermd laagje aan te maken.. Dus hoe minder je wast, hoe minder vet je huid en haar..   We helpen je hierbij graag!

 

 

 

 

 

 

 

 

We helpen je graag om je haar weer gezond, veerkrachtig en stralen te krijgen met de kracht van moeder natuur.

We zijn gespecialiseerd in fijn haar, krullend haar. Vraag naar de mogelijkheden: info@puurcouleur.nl

We werken op een holistische manier met aandacht voor jou als mens, je lichaam, ziel en geest.

We kijken hierbij naar het grotere geheel. 

We kijken samen met jou verder dan jou klacht, probleem. Soms heeft een bepaalde klacht, als we het over onze huid/haar hebben: kunnen we denken aan eczeem, jeukende hoofdhuid, haaruitval ... een dieper liggende oorzaak dan de overstap naar natuurlijke producten.

Natuurlijke producten gebruiken welke lief zijn voor jezelf en moeder aarde is natuurlijk stap 1.

Door onze website te bezoeken, heb je hierin al een positieve stap gezet naar liefde voor jezelf en hoe je met de natuur wilt gaan.

Jezelf leren kennen vanuit je diepste kern. Je klacht(en) omarmen, heeft een nog zoveel diepgaander en positief effect. 

We coachen je graag op deze manier verder.

Mail ons voor al jou vragen en welke mogelijkheden bij jou passen,

Lieve groet, Janke

 

Puur Couleur
Woudweg 7
9257 RM  Noordburgum

W3C Valid XHTML & CSS
Ontwerp en technische
realisatie door J-Media