Plantenkleuring & plantenkleurkuur
×

Waarschuwing

Joomla\CMS\Filesystem\Folder::create: Pad bevindt zich niet in open_basedir pad

Kleuren en verzorgen met planten

Plantaardige haarverf dringt niet zoals een chemische haarverf in de haarstructuur, maar omhult het haar met een beschermd laagje dat samen met je eigen haarkleur een prachtig resultaat geeft. De kleuring bestaat geheel uit verschillende planten en kruiden o.a kamille, mierikswortel, rabarber, hop, munt, bamboe, citrus, rozen, rozemarijn, rozenbottel, melisse, hibiscus. Elke kleur heeft zijn eigen plantjes. De natuur biedt vele verzorgende eigenschappen en mogelijkheden.

Kleuren met planten heeft vele voordelen:

  • De verf respecteert je haar en verbeterd de haarkwaliteit. Haren die door synthetisch verven zijn aangetast worden met de plantenkleuring weer voller.
  • Door plantaardig kleuren ontstaat een natuurlijk kleurbeeld dat zachte overgangen van aanzet tot punt laat zien.
  • Je krijgt een unieke persoonlijke individuele haarkleur omdat de kleuring afhankelijk is van de ondergrond, haardikte en haarstructuur. Dus elke haarkleur blijft uniek!
  • Nog een fijne bijkomstigheid: Bij niet afwijkende haarkleuren ontstaat geen uitgroei en is er niet de dwang om continu te kleuren. Er ontstaat geen hard uitziende uitgroei omdat de kleur gelijkmatig terugloopt en dus het kleurkarakter behouden blijft.

Elke haar bestaat uit een reeks haarlagen met schubjes. Een synthetische haarkleuring dringt tot de binnenste laag, hierdoor worden de andere lagen aangetast en soms verdwijnen deze lagen. Haar wordt dof, dun, poreus en breekt in het ergste geval af. De schubjes staan vaak open, haar lijkt ruig (geen gladde haren meer en de glans is verdwenen). Een plantaardige haarkleuring omhult je haar met een beschermende laag. Het chlorofyl in de plantendeeltjes vullen de schubjes van de haren weer op. Haren worden weer voller, steviger en glans en veerkracht komt terug. Wanneer je een juiste milde shampoo gebruikt blijft een kleuring ongeveer tot drie maand mooi, deze gaat daarna gelijkmatig uit het haar.

Ervaar de natuur en kom erachter wat ze ons te bieden heeft!

Werkwijze

Wij werken aan de hand van een intake om een goed beeld te krijgen van je wens, eventuele haar en hoofdhuidproblemen; welke behandelmethode we gaan toepassen en om de juiste kleur te bepalen. Bij fijn, beschadigd haar stellen we een behandelingsplan op om je haarkwaliteit weer te verbeteren. Wanneer je liever geen kleuring wenst maar wel je haar wilt laten verzorgen met een planten of kruidenkuur is dit natuurlijk ook mogelijk. We nemen alle tijd voor je, zodat we in alle rust deze dingen door kunnen nemen. Iedereen krijgt meer dan voldoende aandacht bij ons.

Na het opbrengen van de kleur zit je ongeveer 30-50 minuten onder de stoomkap of climazon of er wordt gekozen voor een warme handdoek. Een droogkap gebruiken wij niet omdat deze de haren uitdroogt. Plantaardig haarkleuren heeft soms een langere inwerktijd nodig omdat pigmenten zich pas gaan ontwikkelen in het haar door warmte en vocht. Onder het genot van een kopje biologische koffie, fairtrade kruiden/vruchten thee of verse muntthee en voldoende leesmateriaal of gewoon even heerlijk de ogen sluiten en genieten van de rustgevende muziek is de inwerktijd zomaar om en ben je geheel ontspannen. Bij het drogen van het haar zul je steeds enthousiaster worden over de glans en het volume. Bij langer gebruik versterkt het de haarkwaliteit, maar zelfs na de eerste behandeling zul je al het verschil merken.

Ervaar het ook en kies voor een gezond kapsel.

Voor & na de plantenkleur:

         

Puur Couleur
Woudweg 7
9257 RM  Noordburgum

W3C Valid XHTML & CSS
Ontwerp en technische
realisatie door J-Media